Föreningen

OK Gynge är klubben i Osby/Lönsboda för dig som vill hålla på med orientering, löpning eller skidor. Vi erbjuder flera träningar varje vecka för både ungdomar och vuxna.

Klubben arrangerar även motionsarrangemang för allmänheten så som Osby Miniton, Boaltsloppet, Cykeltrim i Lönsboda samt Visseltofta och orienteringstävlingar. Klubben har kartor för orientering runt om i hela kommunen som används för träning och tävling. Vintertid, i mån av snö, prepareras skidspår främst i Killeberg men även Lönsboda och Osby.

OK Gynge har ungdomsverksamhet i Osby. Ca 40 ungdomar som tränar och tävlar, allt från nybörjare till mer erfarna ungdomar.Vi ordnar även läger och tävlingsresor för våra ungdomar. Utöver detta deltar en del ungdomar i kretsens och Skånes Orienteringsförbunds aktiviteter.

OK Gynge var i svensk toppklass i slutet av 70-talet och början av 80-talet, med topplaceringar på bla 7-mannakavlen, Tjoget och 10-mila. Klubben hade också löpare av landslagsklass.

OK Gynge bildades hösten 1977 genom en sammanslagning av skid- och orienteringssektionen i Lönsboda GoIF med FK Eko Osby. Klubben har ca 200 medlemmar varav ca 100 är aktiva.

Uppdaterad: 2017-04-09 19:03

OK Gynge på facebook