Hoppa till sidans innehåll

Skidor


OK Gynges skidsektion.

Tävlingsanmälan skidor 

Offentlig facebook-grupp med aktuell info för Gynges längd- och rullskidåkare.

Barmarksträning

Året runt finns det tillfälle till gemensam löpträning från klubbstugan i Marklunda varje onsdag kl. 18.00 och söndag kl. 9.30.  Träningen bedrivs som distansträning i lugnt tempo i varierad terräng. Onsdagspasset är på max 90 min medan söndagsrundan ofta är på cirka 2 timmar. 

Rullskidåkning

Ofta tränar Bengt och Stellan rullskidor på tider enligt ovan (onsdagar och söndagar). Är du en ovan rullskidåkare är du välkommen att kontakta oss så att vi, på en tid som passar dig och oss, kan ge dig information om lämplig utrustning och ge dig en grundläggande instruktion så att du inte tränar in fel teknik.  OK Gynge har också ett par rullskidor att låna ut så att du kommer igång. Övrig "kringutrustning” kan du under en övergångsperiod, tills du skaffat eget,  låna av Bengt och Stellan.

Information om skidutrustning och vallning

Kontakta Bengt (tel. 0708-89 69 28, e-post: This is a mailto link) eller Stellan (tel. 0479-139 03) så ordnar vi demonstration och hjälper till med grundläggande vallainformation. För att låna barn- och ungdomsskidor (se nedan) kontakta Eva Andreasson (tel. 0703-74 53 55).

Låna skidor och rullskidor

Genom klubben har du också möjlighet att låna såväl rullskidor som längdskidor (främst barn- och ungdomsskidor) för att komma i gång med din träning. Den längdskidutrustning (18 barnskidor och 30 par ungdomsskidor med stavar och skidskor) som klubben har ska samutnyttjas av klubben/skolan för skidaktiviteter på skoltid. Skidutrustningen skall också finnas för träning inom klubben samt för utlåning till klubbens medlemmar. Dessutom skall skidutrustningen finnas tillgänglig för grannklubbarna i Skåne Nordost vid genomförande av skidarrangemang i samarbete med skolan ex Barnens Vasalopp. Om/när snön faller kommer vi först och främst att preparera elljusslingan i Killeberg (c:a 2 km och med en extraslinga 3 km) i samarbete med Treby IF. Eva Andreasson, tel. 0703-74 53 55, är kontaktperson för skidaktiviteter för barn och ungdomar och för utlåning/uthyrning av skidorna.

För skidsektionen i OK Gynge

Stellan Christiansson  Bengt Olsson

 

=====================================================

Skidsektionens arbete uppskattades på förbundsnivå 2012

Uppskattning från Skånes skidförbund vid årsmötet 3/10.
Skånes Skidförbund har vid sitt årsmöte den 3/10 beslutat ge OK Gynge ett "Spårdragarpris" på 500:- som uppmuntran för fina spår och för aktuell information på skidspar.se 
Skånes Skidförbund har också bevlijat klubben 5000:- som ska användas till inköp av barnskidor för att, bland annat i samarbete med Klockareskogsskolan, kunna genomföra barnens Vasalopp.
Uppdaterad: 25 JAN 2018 05:23 Skribent: Sverker Eriksson
ullmax logga

 Våra sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Gynge - Orientering
C/o Ulla Håkansson, Vallmogatan 8
28371 Lönsboda

Kontakt:
Tel: 047921196
E-post: This is a mailto link

Se all info