Elis Lundkvist

02 AUG 2018 23:34
Till minne av Elis Lundkvist 1932 - 2015
  • Uppdaterad: 03 AUG 2018 00:15

Elis var född i Boalt. Han hade där en lanthandel i 47år och både butiken samt Elis var navet i byn. Ett av hand största intressen  var blommor och växter vilket syntes i hans mycket välskötta trädgård. Han började orientera genom att gå en nybörarkurs i FK Eko i mitten av 1970-talet. När FK Eko slogs ihop med Lönsboda GOIF 1977 var det Elis som föreslog namnet Gynge efter Göinge härad. Han var sedan trogen OK Gynge i alla år.

Elis sågs ofta som ansvarig för resultattavlan när klubben arrangerade tävlingar . Under sin karriär som orienterare deltog han i mnga O-ringenetapper. Han hade mest framgångar när ha uppnått pensionsåldern och tävlade i klass H65 och uppåt. Elis deltog även i Veteran-VM i bland annat Tyskland, Ungern och Tjeckien. Han orienterade inte bara, utan åkte även tre Vasalopp samt flera Kortvasor.  Elis hjälpte även andra föreningar i byn. Sålunda var han kassör under ca 30 år kassör i den lokala fotbollsföreningen Boalts IF och vid syföreningens årliga julauktio förde han protokoll. Ja, Elis var en mycket hjälpsam kamrat som gärna ställde upp för sina vänner.

Efter några månaders sjukdom gick Elis bort den 10:e april i sitt åttiotredje levnadsår.

Skribent: Carina Gustafsson

Varje vecka:
Måndag: Orientering 18.00
Onsdag: Löpning 18.00
Söndag: Löpning 9.30
Läs mer under rubrikerna i menyn.

ullmax logga

Postadress: