Hoppa till sidans innehåll

Längdskidor


OK Gynge, tillsammans med Treby IF, spårar längdskidspår på Lindvallen i Killeberg (motionsspåret). 

I föreningen finns en lång tradition av Vasaloppsåkare och gemenskap kring längdskidåkning. Nedan finns övergripande information om skidsektionens arbete. Den kontinuerliga kommunikationen kring träningar, träningstips osv sker via den offentliga facebook-gruppen "OK Gynge Skidor" - gå gärna med i den! 
Du behöver inte vara medlem i OK Gynge för att vara med i facebookgruppen. 

 

Barmarksträning

Stavgång i Klintabacken på tisdagar 18.00, vid snö är det ingen stavgång. Info kring stavgången sker via facebookgruppen, tex. tändning av lampor osv.  Är du sugen på att hänga på - släng iväg ett meddellande i facebookgruppen så tar vi hand om dig! 

Året runt finns det tillfälle till gemensam löpträning från klubbstugan i Marklunda, läs mer under fliken Löpning. 

Rullskidåkning

Är du en ovan rullskidåkare är du välkommen att kontakta oss så att vi, på en tid som passar dig och oss, kan ge dig information om lämplig utrustning och ge dig en grundläggande instruktion så att du inte tränar in fel teknik.  OK Gynge har också ett par rullskidor att låna ut så att du kommer igång. Övrig "kringutrustning” kan du under en övergångsperiod, tills du skaffat eget,  låna av Bengt och Stellan.

Information om skidutrustning och vallning

Kontakta Bengt (tel. 0708-89 69 28, e-post: This is a mailto link) eller Stellan (tel. 0479-139 03) så ordnar vi demonstration och hjälper till med grundläggande vallainformation. För att låna barn- och ungdomsskidor (se nedan) kontakta Eva Andreasson (tel. 0703-74 53 55).

Låna skidor och rullskidor

Genom klubben har du också möjlighet att låna såväl rullskidor som längdskidor (främst barn- och ungdomsskidor) för att komma i gång med din träning. Den längdskidutrustning (18 barnskidor och 30 par ungdomsskidor med stavar och skidskor) som klubben har ska samutnyttjas av klubben/skolan för skidaktiviteter på skoltid. Skidutrustningen skall också finnas för träning inom klubben samt för utlåning till klubbens medlemmar. Dessutom skall skidutrustningen finnas tillgänglig för grannklubbarna i Skåne Nordost vid genomförande av skidarrangemang i samarbete med skolan ex Barnens Vasalopp. Om/när snön faller kommer vi först och främst att preparera elljusslingan i Killeberg (c:a 2 km och med en extraslinga 3 km) i samarbete med Treby IF. Eva Andreasson, tel. 0703-74 53 55, är kontaktperson för skidaktiviteter för barn och ungdomar och för utlåning/uthyrning av skidorna.

För skidsektionen i OK Gynge

Stellan Christiansson  Bengt Olsson

 

 

Tävlingsanmälan skidor 

 

 

=====================================================

Skidsektionens arbete uppskattades på förbundsnivå 2012

Uppskattning från Skånes skidförbund vid årsmötet 3/10.
Skånes Skidförbund har vid sitt årsmöte den 3/10 beslutat ge OK Gynge ett "Spårdragarpris" på 500:- som uppmuntran för fina spår och för aktuell information på skidspar.se 
Skånes Skidförbund har också bevlijat klubben 5000:- som ska användas till inköp av barnskidor för att, bland annat i samarbete med Klockareskogsskolan, kunna genomföra barnens Vasalopp.
Uppdaterad: 25 JAN 2018 05:23 Skribent: Sverker Eriksson

Varje vecka:
Måndag: Orientering 18.00
Onsdag: Löpning 18.00
Söndag: Löpning 9.30
Läs mer under rubrikerna i menyn.

ullmax logga


 

 Våra sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Gynge - Orientering
C/o Ulla Håkansson, Vallmogatan 8
28371 Lönsboda

Kontakt:
Tel: 047921196
E-post: This is a mailto link

Se all info