Hoppa till sidans innehåll

Längdskidor


OK Gynge, tillsammans med Treby IF, spårar längdskidspår vid Lindvallen i Killeberg (motionsspåret). Om/när snön faller kommer vi först och främst att preparera elljusslingan i Killeberg (c:a 2 km och med en extraslinga 3 km).

I föreningen finns en lång tradition av Vasaloppsåkare och gemenskap kring längdskidåkning. Nedan finns övergripande information om skidsektionens arbete. Den kontinuerliga kommunikationen kring träningar, träningstips osv sker via den offentliga facebook-gruppen "OK Gynge Skidor" - gå gärna med i den! 
Du behöver inte vara medlem i OK Gynge för att vara med i facebookgruppen. 

Vasaloppet

Gemensam resa till Vasaloppet arrangeras av Elmhults Sport Club (även boende är inkluderat i resan) och platser har erbjudits till OK Gynge de senaste åren. Hör av dig till Sverker (072-063 60 47) om du har några frågor. Och den som deltar i Vasaloppet måste vara medlem i OK Gynge både det år då anmälan görs och det år loppet körs. Detta är inget OK Gynge kan påverka.

Barmarksträning

Stavgång i Klintabacken på tisdagar 18.00, vid snö är det ingen stavgång.

Info kring stavgången sker i första hand via facebookgruppen(OK Gynge Skidor). Uppslutningen skiljer sig åt under året, gemensam träning kommer oftast igång i oktober. Hör gärna av dig innan om du planerar att dyka upp.

Året runt finns det tillfälle till gemensam löpträning från klubbstugan i Marklunda, läs mer under fliken Löpning. 

 

Information om vallning

Kontakta Bengt (tel. 070-889 69 28, e-post: This is a mailto link) så ordnar han en demonstration och hjälper till med grundläggande vallainformation.

Låna skidor och rullskidor

Föreningen har i dagsläget tillgång till ca 35 par skidor med tillhörande pjäxor och stavar(skidorna till de minsta barnen sätts direkt på ordinarie sko). Tillgången på stavar och pjäxor är störst i de mindre storlekarna, 33-36 avseende pjäxor. Vi har även ett par rullskidor som man kan låna för att prova på.

Utrustningen används i första hand inom vår egna barn- och ungdomsverksamhet, men kan också lånas av kommunens skolor.

Genom klubben har du som medlem också möjlighet att låna såväl rullskidor som längdskidor(barn- och ungdomsskidor) för att komma igång.

Skidutrustningen skall även finnas tillgänglig för grannklubbarna i Skåne Nordost vid genomförande av skidarrangemang i samarbete med skolan ex Barnens Vasalopp.

Malin Söderstedt(tel. 070- 615 23 98, e-post This is a mailto link), är kontaktperson för lån av skidor.

 

Tävlingsanmälan skidor 

 

 

=====================================================

Skidsektionens arbete uppskattades på förbundsnivå 2012

Uppskattning från Skånes skidförbund vid årsmötet 3/10.
Skånes Skidförbund har vid sitt årsmöte den 3/10 beslutat ge OK Gynge ett "Spårdragarpris" på 500:- som uppmuntran för fina spår och för aktuell information på skidspar.se 
Skånes Skidförbund har också bevlijat klubben 5000:- som ska användas till inköp av barnskidor för att, bland annat i samarbete med Klockareskogsskolan, kunna genomföra barnens Vasalopp.
Uppdaterad: 25 JAN 2018 05:23 Skribent: Sverker Eriksson

Varje vecka:
Måndag: Orientering 18.00
Onsdag: Löpning 18.00
Söndag: Löpning 9.30
Läs mer under rubrikerna i menyn.

ullmax logga


 

 Våra sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Gynge - Orientering
C/o Ulla Håkansson, Vallmogatan 8
28371 Lönsboda

Kontakt:
Tel: 047921196
E-post: This is a mailto link

Se all info